Bryndzové halušky przygotowuje się z ziemniaków, bryndzy i słoniny. Potrzebne będą jeszcze mąka pszenna, jajko i sól. Link do przepisu podajemy na dole.
W ramach mistrzostw zmierzą się czteroosobowe drużyny, które będą miały ugotować i zjeść 3 kilogramy haluszek. Ponadto pojedynczy śmiałkowie rywalizować będą w jedzeniu 1 kilograma bryndzowych haluszek, piciu 1 litra żentycy lub zjedzenia jednego metra serowej sznurówki.
Impreza zacznie się o 10 rano a do zabawy przygrywać będą słowackie zespoły.
Wstęp na imprezę jest płatny i kosztuje 5 euro. W cenie poza wstępem jest poczęstunek - Bryndzowe Haluszki oczywiście!
Informacje o imprezie: www.terchova.sk
Jeśli chcielibyście poćwiczyć w domu przed mistrzostwami to TUTAJ dostępny jest przepis.
turystyka
- Hotele
- Pensjonaty
- Kwatery prywatne
- Restauracje
- Pizzerie
- Aquaparki
- Baseny termalne
- Ośrodki narciarskie
- Ranczo
- Atrakcje turystyczne
- Camping
- Przewodnicy

katalog firm
- Hotele
- Pensjonaty
- Kwatery prywatne
- Restauracje
- Pizzerie
- Aquaparki
- Baseny termalne
- Ośrodki narciarskie
- Ranczo
- Atrakcje turystyczne
- Camping
- Przewodnicy
- Przemysł
- Budownictwo
- Motoryzacja
- Finanse i ubezpieczenia
- Komputery i Internet
- Nieruchomości
- Transport i spedycja
- Maszyny transportowe
- Sport
- Dom i ogród
- Medycyna i zdrowie
- Edukacja i szkolnictwo
- Handel
- Gastronomia


aktualności
Mistrzostwa Świąta w gotowaniu i jedzeniu brydzowych haluszków
Data: 15 maja 2015, Piątek
W sobotę 23 maja w Amfiteatrze pod Borami w Terchowej odbędą się impreza podczas której wyłonieni zostaną mistrzowie gotowania i jedzenia jednej z najbardziej słowackich potraw - bryndzowych haluszków